Psykoterapiassa apua ihmissuhdeongelmiin, ahdistukseen, masennukseen, uupumukseen ja muihin mielen hyvinvoinnin haasteisiin. Psykoterapiassa apua ihmissuhdeongelmiin, ahdistukseen, masennukseen, uupumukseen ja muihin mielen hyvinvoinnin haasteisiin.

SARI FÄLT

SARI FÄLT
YKSILÖ- JA PARITERAPEUTTI

YKSILÖ- JA
PARITERAPEUTTI

Ratkaisukeskeinen psykoterapia tukena kohti parempaa elämänlaatua

Autan sinua eteenpäin liittyvät haasteesi mielen hyvinvointiin, ihmissuhdeongelmiin, elämänkriiseihin tai vaikkapa elämän merkityksen pohdintaan. Terapiaan tuleminen ei vaadi lähetettä tai diagnoosia. Terapian kesto määräytyy tarpeesi ja toiveidesi mukaan.

Psykoterapiaa sinun tarpeistasi lähtien

Me ihmiset olemme yksilöllisiä. Persoonamme, taustamme ja tilanteemme vaikuttavat miksi haemme terapiasta apua. Ainutkertaisuutesi tähden vaihtelee myös millainen terapiaprosessi auttaa sinua parhaiten. Tutkimalla yhdessä tilannettasi löydämme muutostasi tukevan tavan työskennellä.

Esimerkkejä psykoterapiasta

Katso alta esimerkkejä tyypillisimpiin terapiassa käsiteltäviin aiheisiin liittyvistä prosesseista:

Ahdistuneisuuteen hallintakeinoja

Tunnetko itsesi ahdistuneeksi? Onko keskittyminen vaikeaa kun huolet valtaavat jatkuvasti mielesi? Oletko usein levoton tai jännittynyt? Onko nukkuminen vaikeaa ja kehosi ylivirittynyt?

Kun olet päättänyt, ettet halua ahdistuneisuuden rajoittavan enää elämääsi, tuen sinua elämäsi haltuunotossa. Työskentelemme yhdessä lisätäksesi ymmärrystäsi ahdistuneisuuttasi laukaisevista tekijöistä, vahvistamme keinojasi käsitellä huoliasi rakentavalla tavalla sekä etsimme ja vahvistamme toiminta- ja rentoutumiskykyjäsi.

Työskentely kannattaa aloittaa 3 viikon intensiivisellä jaksolla, jolloin terapiatapaamiset ovat kerran viikossa. Muutos käynnistyy tyypillisesti jo tämän jakson aikana. Jatkotapaamiset varataan tarpeidesi ja toiveidesi pohjalta kolmen - neljän viikon välein tapaaminen kerrallaan. Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Lyhytterapiasta apua stressin ja alkavan uupumuksen taklaamiseen

Uitko odotusten ja vaatimusten ristiaallokossa? Tuntuuko että voimavarasi eivät riitä ja et selviä? Aika vaan ei riitä kaikkeen ja koet huonoa omaatuntoa ja riittämättömyyttä. Levolle ja palautumiselle ei tahdo jäädä aikaa. Ja silloinkin kun lepäät, tuntuu ettei lepo enää virkistä ja heräilet aamuyöstä. Olo on ärtynyt ja mikään ei tahdo kiinnostaa.

Jos tunnistat liiallisen stressin tai uupumuksen merkkejä, kannattaa itsestänsä huolehtiminen aloittaa välittömästi. Lyhytterapeuttinen työskentely on hyvä tapa ottaa itselle säännöllisesti aikaa pysähtyä ja selvittää itseä auttavat keinot. Tilannetta on hyvä pysähtyä katsomaan eri näkökulmista ja selkeyttää mikä itselle on tärkeää. Tämän jälkeen on helpompi tehdä hyvinvointia tukevat muutokset, jotka tukevat selviytymiskeinojesi vahvistumista ja toipumistasi.

Terapiatapaamisista ensimmäinen on tärkein – seuraaviin tapaamisiin on jo enemmän voimavaroja. Jatkotapaamiset sovitaan toiveidesi mukaisesti. Tapaamisia on tyypillisesti kolmesta kahdeksaan kertaan. Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Elämänilon ja toimintakyvyn palauttaminen psykoterapeuttisella työskentelyllä

Koetko pahaa oloa ymmärtämättä oikein syytä miksi? Onko asioihin vaikea tarttua tai mikään ei oikein kiinnosta? Onko mieliala jatkuvasti maissa ja olo masentunut?

Toisinaan tarvitaan enemmän aikaa itseymmärryksen syvenemiseen ja muutokseen tarvittavien voimavarojen, luottamuksen sekä rohkeuden kerryttämiseen. Tällöin psykoterapiatyöskentely käynnistyy tehokkaimmin 4 viikon intensiivijaksolla, jolloin terapiatapaaminen on kerran viikossa. Tämän jälkeen tapaamiset sovitaan 1-4 viikon välein saadaksesi tarvitsemasi tuen muutoksen eteenpäin vientiin. Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Haastavassa elämäntilanteessa apua jopa kertakäynnistä

Toiko elämä eteesi yllättäen surua, menetyksen, muutoksen tai vastoinkäymisen, johon et ollut valmistautunut? Onko uuden tilanteen kohtaaminen juuri nyt ylivoimaista?

Haastavan elämäntilanteen läpikäynti terapiassa muuttaa usein tapaa hahmottaa oma tilanne sekä palauttaa mieleen omat selviytymiskeinot ja voimavarat. Tämän myötä vahvistuu halu tehdä tarvittavat muutokset oman olon ja elämänlaadun parantamiseksi. Sinulle voi olla ehkä tärkeää, että puolueeton henkilö kuuntelee huolesi tai surusi.

Asioiden ääneen työstäminen helpottaa tutkitusti oloa ja selkeyttää omaa käsitystä tilanteesta. Toisinaan riittää yksikin käynti. Jos koet, että kertakonsultaatiota on sinulle sopiva tapa työskennellä, sinun kannattaa varata tapaamiseen 90 minuutin aika. Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Aamuyön valvomisesta eroon hypnoterapialla

Heräiletkö säännöllisesti aamuyön tunteina ja nukahdat uudelleen vasta juuri ennen herätyskellon soittoa? Koetko lähes päivittäin väsymystä, vaikka olet tehnyt jo kaikkesi parantaaksesi unesi laatua?

Häiriötön, virkistävä ja riittävä uni on hyvinvoinnin perusta. Kun heräily kesken yötä kroonistuu, tilanne saattaa tuntua toivottomalta. Mitkään tietämäsi teot eivät välttämättä auta rauhoittamaan öitäsi.

Kun valvomisen taustalla olevat syyt on selvitetty, ratkaisukeskeinen hypnoterapia auttaa öidesi rauhoittamisessa. Transsia käytetään, kun muilla keinoilla ei voi vaikuttaa muutokseen eli pyritään automaattisiin, sisäisiin muutoksiin. Se auttaa sinua kontrolloimaan ilman tietoista kontrollia olevia kokemuksiasi, kuten yöllistä heräilyä. Transsilla herätetään sinulla jo olevia resursseja turvallisesti. Show-hypnoosista poiketen säilytät transsin aikana kaiken aikaa tietoisen hallinnatasi ja kontrollin itseesi eikä sinua ohjata tekemään itsellesi vieraita tai ulkopuoleltasi ohjattuja tekoja.

Kun muut unettomuuden syyt on kartoitettu ja hoidettu, unettomuuden hypnoterapiaprosessi koostuu yhdestä 90 minuuttia kestävästä kartoituskäynnistä, jonka aikana harjoitellaan transsiin menoa sekä 2 – 3 jatkotapaamisesta. Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Etäterapiaa videovälitteisesti Internetin etäyhteydellä

Asiakkaani ovat kokeneet videoyhteydellä Internetin välityksellä tapahtuvan terapeuttisen vuorovaikutuksen toimivaksi, vaikka aluksi tämä on saattanut heitä mietityttää. Tapaamiset on helpompi sovittaa omaan aikatauluun, kun tapaaminen voi olla vaikkapa lounastauolla tai lapsen päiväunien aikaan ja siirtymäajat säästyvät. Lähes puolet asiakastapaamisistani toteutetaan nykyisin videoyhteydellä.
Nettiyhteys muodostetaan suojattuna https-yhteytenä ja riittää, että sinulla on käytössäsi toimiva sähköpostiosoite, tietokoneessasi on häiriötön verkkoyhteys, web-kamera, mikrofoni sekä kovaääninen tai kuulokkeet. Sinun ei tarvitse asentaa erillistä ohjelmaa koneellesi vaan lähetän sinulle sähköpostitse Internet-linkin videotapaamiseen. Kokeile miltä tämä vaihtoehto tuntuisi sinusta varaamalla yksi tapaaminen! Voit varata tapaamisajan halutessasi myös suoraan netissä.


Taideterapiaa pienryhmätyöskentelynä

Taideterapiassa käytetään luovia ilmaisumuotoja, mutta tavoitteena ei ole taiteen tekeminen. Sen sijaan taiteen avulla tuodaan näkyväksi ja työstettäväksi asioita, joita ei muutoin välttämättä pystyisi esimerkiksi keskustellen tuomaan esiin. Autan ja ohjaan luovien menetelmien käytössä ja lopputuloksia ei arvotella. Ilmaisutekniikoita kuten maalausta, piirustusta, kirjoittamista tai kehollista ilmaisua ei tarvitse hallita, vaan työskentelyyn saa aina riittävän ohjauksen. Työskentelyn tavoitteena voi olla esim. itseymmärryksen parantuminen, selittämättömän pahan olon purkaminen tai vaikkapa tasapainoisemman olotilan vahvistaminen. Mikäli olet kiinnostunut taideterapiasta, voit ilmoittaa yhteystietosi saadaksesi tietoja kun seuraavaa pienryhmää ollaan koostamassa.